Undagrid sluit nieuwe financieringsronde succesvol af

Undagrid maakt vandaag bekend dat het nieuwe investeringsfonds Innovation Industries heeft geïnvesteerd.

Het Nederlandse Internet-of-Things bedrijf Undagrid maakt vandaag bekend dat het nieuwe investeringsfonds Innovation Industries, samen met de bestaande investeerder Mainport Innovation Fund, heeft geïnvesteerd in Undagrid. Tezamen met voorgaande financieringsrondes zijn in totaal enkele miljoenen geïnvesteerd. Het bedrijf krijgt de financiering om hun IoT-sensor platform internationaal verder uit te rollen en de groei te versnellen. Undagrid gebruikt zeer energiezuinige sensoren om complexe logistieke processen slimmer en succesvoller te maken in voornamelijk de luchtvaartindustrie.

Bedrijven als Lufthansa, Schiphol, British Airways, dnata en Vebego maken al gebruik van Undagrid‘s oplossingen. Op dit moment levert Undagrid sensor- en voorspellende informatie van grond-, terminal- en onderhoudsmaterieel op 11 luchthavens verspreid over de wereld.Undagrid helpt bedrijven om de huidige ineffectieve en onnauwkeurige logistieke processen significant te verbeteren door status- en locatie informatie van hun materieel en goederen te verzamelen. Undagrid biedt een modulair platform dat sensortechnologie, machine learning en data-analyse gebruikt om de inzet van middelen inzichtelijk te maken en te optimaliseren. Dit betreft bijvoorbeeld het laden en lossen van vliegtuigen, processen rondom vrachtafhandeling, alsmede het onderhoud aan vliegtuigen. Door real-time data van bewegende bedrijfsmiddelen te visualiseren (bijvoorbeeld indoor- en outdoor locatie informatie), kunnen operationele processen gericht worden geoptimaliseerd. Daardoor besparen bedrijven fors op doorlooptijden en de inzet van hun middelen, terwijl ze tegelijkertijd hun servicegraad en klanttevredenheid verhogen.

Chris Sonnenberg, Innovation Industries: “We zijn verheugd met onze investering in Undagrid en zijn overtuigd dat de onderneming met deze financieringsronde verder kan groeien. Undagrid heeft een unieke technologie ontwikkeld die direct toepasbaar is voor haar klanten.”

“Undagrid is goed gepositioneerd om naast de luchtvaartindustrie vele andere logistieke sectoren te bedienen. Het is indrukwekkend wat het team in de afgelopen jaren heeft opgebouwd”, volgens Bram Ledeboer van Mainport Innovation Fund.

Undagrid is hard op weg om de wereldwijde IoT leverancier van objectinformatie in de luchtvaartsector te worden. Haar unieke oplossing biedt vele mogelijkheden om de logistieke processen in deze hoge volume markt sterk te verbeteren op drie doorslaggevende factoren: tijd, kosten en kwaliteit. Het is slechts een kwestie van tijd dat andere logistieke sectoren zullen volgen.

Over Undagrid
De vier founders van Undagrid zijn in 2014 gestart met het ontwikkelen van energiezuinige sensoren op basis van unieke communicatietechnieken. Na een eerste roll-out op de luchthaven Schiphol, heeft het bedrijf de afgelopen 3 jaar een succesvolle groei doorgemaakt en is inmiddels actief op 11 verschillende luchthavens, waaronder de top 5 in Europa, en in het Midden-Oosten. Undagrid heeft in het verleden meerdere prijzen gewonnen vanwege haar innovatieve karakter, wat inmiddels ook door haar klanten - wereldspelers in de luchtvaartsector - wordt bevestigd. Het bedrijf heeft vestigingen op Schiphol en in Enschede.

Over Innovation Industries
Innovation Industries Fonds [1] heeft onlangs €75 miljoen opgehaald voor vroege fase- en groeikapitaalinvesteringen. Het fonds heeft een unieke samenwerking met de technische universiteiten van Twente en Eindhoven, Wageningen University & Research en TNO. Het doel van het fonds is om hoogwaardige kennis aanwezig op de technische universiteiten en TNO versneld om te zetten in succesvolle (internationale) bedrijven en om reeds bestaande high tech bedrijven (zogenaamde scale-ups) te ondersteunen bij hun groei.

Over Mainport Innovation Fund
MIF is een investeringsfonds opgericht door Schiphol Group, KLM, TU Delft en Rabobank. Het fonds maakt gebruik van de SEED Capital regeling van RVO. In 2015 zijn Havenbedrijf Amsterdam en de NS toegetreden als partners in een vervolgfonds: Mainport Innovation Fund II. Dit fonds investeert in veelbelovende innovatieve bedrijven (zowel B2B en B2C) in logistiek, transport en de luchtvaartsector binnen thema’s zoals onder andere mobiliteit, bereikbaarheid, duurzame infrastructuur, energie, milieu, veiligheid, “seamless travel”, “internet of things” en “big data”.

[1] Het Innovation Industries Fonds wordt ondersteund door InnovFin Equity, met financiële steun van de Europese Unie onder het Horizon 2020 programma en het European Fund for Strategic Investments (EFSI), opgezet onder het Investment Plan for Europe. Het doel van EFSI is om productieve investeringen binnen de Europese Unie te financieren en te implementeren en biedt ook verhoogde toegang tot financiering.

Keep reading

All news